Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив мешканця Миколаївської області за колабораційна діяльність

00 0000, 00:00

Бобринецький районний суд Кіровоградської області визнав мешканця Миколаївської області винним у скоєні кримінального правопорушення, передбаченою частиною 4 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

Із початку березня до початку листопада 2022 року село Вавилове Миколаївської області було тимчасово окуповане російськими військовими. Солдати перебували в селі і встановили свої блокпости на в’їзді та виїзді. Один із жителів села добровільно і регулярно допомагав загарбникам матеріальними ресурсами. Протягом усього часу окупації чоловік трактором постійно возив воду до бойових позицій, укріплень чи пунктів тимчасової дислокації росіян. У судовому засіданні громадянин визнав винну повністю, вказав, що у скоєному розкаюється та просив суворо не карати.

Бобринецький районний суд Кіровоградської області визнав його винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 111-1 КК України, тобто в колабораційній діяльності, а саме передачі матеріальних ресурсів збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, та призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та/або місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги на строк десять років та з конфіскацією майна.

Бобринецький районний суд Кіровоградської області