Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 лютого Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2023, 09:32

20 лютого Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні

Ми згадуємо події Революції Гідності – консолідацію заради відстоювання європейського вибору, громадянських свобод, правового порядку та державної незалежності.

Цей пам'ятний день встановлено Указом Президента України з метою увічнення відваги і стійкості громадян, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

У 2021-му році Верховна Рада України визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Ціна свободи для українців є надто високою.

Як відомо, трагічні події 2013-2014 років стали поштовхом до ухвалення низки реформаторських законів, у тому числі законодавства щодо відновлення довіри до судової влади. Були запроваджені принципово нові процедури та підходи до формування органів судової системи. Посилилася роль громадянського суспільства. І саме формування теперішнього складу Вищої ради правосуддя за участі іноземних партнерів є продовженням позитивних процесів.

Вища рада правосуддя звертає увагу, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнані Конституцією України найвищою соціальною цінністю. Обов'язок держави – захищати життя людини.

Європейські цінності, за які віддали свої життя Герої Небесної Сотні, – гідність, демократія, конституційні гарантії та верховенство права, – необхідні для повноцінного функціонування та розвитку держави і суспільства.

Зараз, в умовах військової агресії росії, розвиток та діяльність органів правосуддя набули особливої ваги. Утвердження демократичних цінностей, верховенство права та справедливе правосуддя є запорукою успішного руху до євроатлантичної інтеграції України. Саме право жити у вільній європейській правовій державі відстоювали українці під час Революції Гідності.

Вища рада правосуддя

 

Сьогодні вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, які у 2014 році віддали власне життя, відстоюючи цінності Свободи та Гідності на Майдані.

Схиляємо голови перед їхнім подвигом заради майбутнього України.

Дякуємо за приклад самопожертви для українців, які нині продовжують їхню справу та боронять свободу й незалежність нашої держави.

Світла пам’ять і слава всім нашим Героям!

Верховний Суд

 

День Героїв Небесної Сотні
 
9 років тому на Майдані в Києві ми втратили Героїв, які поклали життя, аби українці могли жити в іншій, кращій Україні. Кожен із них мав свої мрії, будував плани на майбутнє, малював у своїй уяві ідеальний світ. Не судилося...
 
Сьогодні, у День вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, ми згадуємо тих, хто розпочав боротьбу сучасної України за свою незалежність.
 
Майже десятиліття потому ми продовжуємо наше протистояння з ворогом, виборюючи історичну справедливість та мирне небо для наших дітей.
 
Пам’ятати про подвиг цих людей – наш обов’язок, адже доки ми їх пам’ятаємо, доти вони живі.
 
Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні!
 
Служба судової охорони