Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок мешканцю Донецької області, який поширював інформацію про розташування Збройних Сил України

17 лютого 2023, 12:19

Вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 15 лютого 2023 року призначено покарання громадянину за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 1142 Кримінального кодексу України.

Донецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, місцевого жителя смт Нью-Йорк, за фактом умисного поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану.                   

Згідно з матеріалами справи, у травні-червні 2022 року обвинувачений з власного акаунту у «Telegram» поширював невстановленому абоненту «ДОНБАСС» інформацію щодо розташування підрозділів Збройних Сил України.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді п’яти років позбавлення волі.

Довідково: частина 2 статті 1142 КК України - поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Дзержинський міський суд Донецької області