Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ПЗАГС проведено навчання по підключенню системи супутникового зв’язку StarLink

02 грудня 2022, 15:52

Сьогодні, 2 грудня 2022 року, у Північно-західному апеляційному господарському суді для ІТ-спеціалістів усіх судів Рівненської області проведено навчання по підключенню системи супутникового зв’язку StarLink.

Системи StarLink від компанії SpaceX забезпечують стале функціонування необхідних інформаційних ресурсів. В умовах відключення мережі Інтернет внаслідок пошкодження інфраструктури провайдера, суди будуть мати змогу відновити належне функціонування мереж передачі даних. Наразі для судів Рівненської області дві такі станції отримало Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Рівненській області.

До Північно-західного апеляційного господарського суду прибули ІТ-спеціалісти судів області, яким завідувач сектору інформаційних технологій та захисту інформації суду Вадим БАБИЧ спільно з головним спеціалістом з питань управління об’єктами державного майна Територіального управління Державної судової адміністрації України у Рівненській області Павлом БОЙЧУРОЮ провели навчання щодо підключення, роботи та обслуговування станції StarLink.

Наразі українські суди, як і вся наша держава, працюють в умовах «віялових» та аварійних відключень електроенергії. На жаль, два StarLink не вирішать у повній мірі проблему довготривалих відключень електроенергії. Проте, суди, які мають альтернативне джерело електропостачання (генератор) зможуть повністю забезпечити безперебійну роботу.

Наявний у Північно-західному апеляційному господарському суді електрогенератор в умовах повної відсутності зовнішнього електропостачання дозволяє проводити судові засідання навіть у режимі відео-конференцій, за умови наявності доступу серверів суду до мережі Інтернет.

Щоденно у суді проходять судові засідання, на які приїжджають учасники спорів з Вінницької, Волинської, Рівненської, Хмельницької та Житомирської областей. Відповідно станція супутникового зв’язку  StarLink надасть можливість не тільки функціонувати суду технічно, а й дозволить повністю забезпечити здійснення правосуддя в реальному часі. 

   

Північно-західний апеляційний господарський суд