Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітники Служби судової охорони здали кров для поранених воїнів і постраждалих у ДТП

22 листопада 2022, 11:53

Війна породжує нові виклики: кров потрібна щодня як для порятунку життя поранених українських воїнів, так і для мирних громадян, насамперед дітей, які постраждали від російської агресії або в дорожньо-транспортних пригодах.

Наразі виникла нагальна потреба збільшити запаси донорської крові в обласних центрах крові по всій Україні. 

У період з 14 до 20 листопада 2022 року в Україні проведений другий етап Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху, присвячений питанням безпеки на дорогах та допомоги потерпілим унаслідок дорожніх аварій в умовах воєнного часу.

Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у місті Києві та Київській області долучились до проведення акції і здали кров. Донорські пункти працювали як у столиці, так і в області, приймаючи різні групи та резус-фактори.

Як відомо, що це неодноразова акція. Подібні заходи із здачі крові потерпілим у результаті військових дій, дорожньо-транспортних пригод чи навіть просто хворим людям працівники Територіального управління Служби судової охорони у місті Києві та Київській області проводять доволі часто. З початку року 62 співробітники та співробітниці територіального управління стали донорами і допомогли громадянам.

Фото тут.

Також 18 листопада 2022 року взяли участь у загальнонаціональній акції – “Здай кров – врятуй життя”, яка проходить у межах другого етапу Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху, і співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Рівненській області.

Фото тут.

Крім того, до оголошеної Міністерством охорони здоров’я України Всеукраїнської кампанії “Твоя кров може воювати. Стань донором” долучилися і працівники Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області. Серед тих судових охоронців, хто завітав до обласного центру крові у Хмельницькому, були ті, які понад десять разів ділилися своєю кров’ю, а дехто з них робив це вперше.

Фото тут.