Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів господарських судів внесла подання до Вищої ради юстиції для призначення суддів на адміністративні посади

17 лютого 2012, 09:35

16 лютого 2012 року відбулося засідання ради суддів господарських судів.
Під час засідання було прийнято рішення про внесення подання до Вищої ради юстиції для призначення суддів на адміністративні посади:
- голови господарського суду Дніпропетровської області Надії Величко;
- голови Львівського апеляційного господарського суду Бориса Плотницького;
- заступника голови господарського суду Одеської області Рити Новикової;
- заступника голови Дніпропетровського апеляційного господарського суду Юрія Паруснікова;
- голови господарського суду Харківської області Маї Калантай.
Також рада суддів господарських судів розглянула та задовольнила заяву голови Київського апеляційного господарського суду Віталія Корсака про внесення Вищій раді юстиції подання про звільнення з посади голови цього суду.
Разом з тим, на засіданні було обговорено питання нормування навантаження на суддів. Рада суддів господарських судів вирішила, що право розробляти нормативи навантаження на суддів необхідно надати Раді суддів України. На думку членів Ради, необхідно законодавчо закріпити такі повноваження вищого органу суддівського самоврядування, яким і є Рада суддів України, і проводити таку роботу постійно. Наприклад, встановлювати нормативи навантаження на суддів на певний період з урахуванням сучасних реалій.
Слід зазначити, що вже 17 лютого 2012 року питання щодо визначення експертної установи для визначення середнього та критичного медико-соціального показника навантаження на одного суддю буде обговорюватися на засіданні Ради суддів України.