Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Президент: Нам потрібно запровадити спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді

14 лютого 2012, 15:32

Запровадження спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді має стати наступним кроком у перебудові системи добору суддівського корпусу. На цьому наголосив Президент  України Віктор Янукович під час виступу на урочистій церемонії складення присяги суддями, вперше призначеними на посаду.

«Такий крок дозволить майбутнім суддям глибше опанувати навички професії, удосконалити свої знання та перевести їх із теоретичної площини у практичну», – переконаний Віктор Янукович.

На думку Глави держави, саме професіоналізм суддів є головною складовою у побудові в Україні справедливого та чесного суду, що діє за законом і захищає права кожного громадянина.

Будь-які зміни у сфері судочинства, наголосив Президент, повинні насамперед враховувати інтереси звичайного громадянина, забезпечення прав та свобод якого має стати основною метою діяльності органів влади усіх рівнів.

«Пам’ятайте: авторитет судової гілки влади та довіра до суду з боку суспільства залежить від ваших дій, від змісту кожного рішення, яке ви проголосите іменем України», – сказав Віктор Янукович, звертаючись до новопризначених суддів.