Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС обговорив з представниками програми USAID «Справедливість для всіх» основні напрями подальшого співробітництва

28 вересня 2022, 17:24

Відновлення роботи повноважних органів суддівського врядування, заповнення суддівських вакансій, організація процесу належного та ефективного розгляду тисяч кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів, скоєних російськими військовими, які вже починають надходити в суди України, забезпечення фінансування судової системи в умовах суттєвої економії – це основні, але далеко не всі виклики, з якими сьогодні доводиться стикатися всій судовій системі України та Верховному Суду зокрема.

На цьому акцентував Голова Верховного Суду Всеволод Князєв під час робочої зустрічі 27 вересня 2022 року з керівником програми USAID «Справедливість для всіх» Девідом Воном. Зустріч була присвячена обговоренню нинішньої діяльності та пріоритетних напрямів подальшої співпраці Верховного Суду з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках зазначеної програми.

У зустрічі також взяли участь керівник програм розвитку демократії та врядування відділу сприяння розвитку демократії та врядування Місії USAID в Україні Олександр Піскун, заступник керівника програми USAID «Справедливість для всіх» Наталія Петрова, радник з юридичних питань цієї програми Анна Сухова, начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар та помічник Голови ВС Дмитро Давиденко.

Всеволод Князєв подякував представникам програми USAID за миттєве реагування на потреби судової системи у зв’язку з війною та народу Америки – за таку важливу й необхідну підтримку України в боротьбі за незалежність, територіальну цілісність і демократичні цінності.

Очільник Верховного Суду висловив сподівання на подальше успішне продовження співробітництва з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми «Справедливість для всіх». Водночас американські партнери запевнили в своїй готовності підтримувати прогресивні ідеї Верховного Суду та сприяти втіленню їх у життя.

Верховний Суд