Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС взяв участь в урочистій церемонії складення присяги новопризначеним суддею КСУ

21 вересня 2022, 16:38

Сьогодні Конституційний Суд України ще на крок наблизився до формування повного складу.

Про це зазначив Голова Верховного Суду Всеволод Князєв на спеціальному пленарному засіданні КСУ 21 вересня 2022 року під час урочистої церемонії складення присяги новопризначеним суддею Олександром Петришиним.

«Слова присяги, що прозвучали в цьому залі, сьогодні, в умовах  повномасштабної війни, набули особливого значення. І поки наші воїни успішно дають відсіч загарбникам на лінії фронту, ми – судді судів загальної юрисдикції маємо на своєму фронті захищати права і свободи громадян, а на суддів КСУ покладено ще більш важливе завдання – захищати Конституцію», – наголосив Всеволод Князєв.

Голова ВС привітав Олександра Петришина зі вступом на високу посаду, зауваживши, що його призначення є значущим кроком до посилення конституційної юстиції.

Очільник Верховного Суду також повідомив, що Верховна Рада України в першому читанні прийняла проєкт закону, що регламентує нову процедуру обрання та призначення суддів КСУ.

«Ми сподіваємося, що парламент ухвалить цей закон до проведення з’їзду суддів України і обрання двох суддів за квотою судової системи відбудеться відповідно до нових демократичних процедур», – зазначив Всеволод Князєв. 

Фото з офіційного вебсайту Коституційного Суду України

Верховний Суд