Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За час спільної донорської акції співробітники Служби судової охорони поповнили банки крові країни на понад 130 літрів

01 червня 2022, 10:16

Традиційно щороку, у травні-червні, у Службі судової охорони проходить благодійна акція “Крапля крові дарує життя”. Цьогоріч цю акцію судові охоронці поєднали із загальнонаціональною акцією “Здай кров – врятуй життя”.

Протягом майже всього травня ледь не щодня співробітники Служби судової охорони в усіх областях України здавали кров в обласних та міських пунктах збору крові на потреби військових госпіталів, дитячих гематологічних відділень та дитячих лікарень, інших медичних закладів. Адже в умовах українсько-російської війни, коли щохвилини на українській землі проливається кров наших співвітчизників, кожна краплина зданої донором крові – на вагу золота й може врятувати життя постраждалого внаслідок воєнної агресії, чи то військового, чи то цивільного.

За час, що тривала спільна акція, співробітники Служби судової охорони в усіх регіонах України поповнили банки крові на понад 130 літрів крові. Найбільше життєдайної рідини задонатили співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області – майже 14,5 л крові, їхні дніпропетровські колеги поповнили запаси крові лікарняних закладів на 13,5 л, а одеські судові охоронці – на 12,6 л. Крім того, кожен із донорів добровільно перерахував на потреби Збройних Сил України кошти, передбачені державою за добровільно здану кров.

Водночас для співробітників територіальних управлінь Служби донорство є традиційною, а не разовою акцією. Як свідчить статистика, кожен десятий співробітник та працівник Служби судової охорони – донор.

Серед судових охоронців є й постійні відвідувачі центрів крові. Так, співробітник Територіального управління Служби у м. Києві та Київській області сержант Служби судової охорони Руслан Сожанський уже 12 разів долучався до подібних акцій та добровільно віддавав частину своєї життєдайної рідини на добрі справи.

Бути донором зараз – це не менш вагомий внесок в оборону нашої держави, адже одна доза донорської крові може врятувати аж три життя!