Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС Всеволод Князєв відвідав Ірпінь і Бородянку та ознайомився зі станом приміщень судів

15 квітня 2022, 15:45

«Потрібно якомога швидше відновлювати роботу судів на звільнених від російських військ територіях», – на цьому наголосив Голова Верховного Суду Всеволод Князєв під час робочого візиту до приміщень судів в Ірпені та Бородянці, що на Київщині, учора, 13 квітня 2022 року. Разом з очільником ВС стан будівель тамтешніх судів інспектували т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, Голова Служби судової охорони Валерій Бондар та народний депутат України Сергій Власенко.

На щастя, будівля Ірпінського міського суду Київської області вистояла під натиском окупаційних військ і зазнала некритичних ушкоджень: подекуди вибиті вікна, зникла деяка організаційна техніка. Усунення цих незначних (порівняно з іншими будівлями судів) недоліків допоможе відновити роботу суду в найкоротші строки.

А от двоповерхова будівля Бородянського районного суду Київської області внаслідок обстрілів російською армією повністю зруйнована. Щоб відновити роботу цього суду, потрібно знайти нове приміщення. І це завдання не з легких, адже Бородянка – одне з найбільш постраждалих містечок від рук російських окупантів. Тож пошук потенційного приміщення для потреб суду триває.

«Вони можуть зруйнувати храми правосуддя, але ні кулі, ні бомби не здатні зупинити саме правосуддя. Адже правосуддя – це передусім люди, які його здійснюють, і люди, які його потребують. Проживаючи цей, без перебільшення, найдраматичніший період нашої незалежної історії, судова система, як і вся Україна, зіштовхується з небувалими викликами. Але правда й у тому, що сьогодні ми як ніколи єдині. Тож повноцінне відновлення роботи всіх судів – лише питання часу. Зараз ми маємо зосередитися на відновленні роботи судів на територіях, які звільнені від навали російських загарбників. І попри те, що це завдання не є легким, адже вибір уцілілих будівель, у які можна "переселити" суд, вкрай обмежений, ми впораємося з цим», – переконаний Всеволод Князєв.