Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Важлива інформація щодо відрядження суддів до інших судів в період дії надзвичайного чи воєнного стану

06 квітня 2022, 15:07

Згідно з п. 56 розд. XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» в період дії надзвичайного чи воєнного стану та протягом 30 днів після дня його скасування (припинення) і за умови відсутності повноважного складу Вищої ради правосуддя, визначеного ст. 131 Конституції України, Голова Верховного Суду приймає рішення про відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації та про дострокове закінчення відрядження судді.

На сьогодні, з огляду на вказане повноваження, до Голови Верховного Суду надходять численні звернення щодо відрядження суддів. Це питання системно опрацьовується, зокрема, здійснюється збір та аналіз інформації про штатну, фактичну кількість суддів у місцевих та апеляційних судах, вивчається доцільність збільшення кількості штатних посад і, відповідно, перерозподілу бюджетних витрат.

Наступного тижня, орієнтовно 11 квітня 2022 року, планується оприлюднити оголошення з орієнтовним переліком судів, які потребують кадрового поповнення. Суддям буде запропонована можливість подати заяви про відрядження до цих судів. За результатами розгляду їхніх заяв передбачається ухвалення системного рішення про тимчасове відрядження суддів, яке враховуватиме як потребу судів, так і бажання суддів.

 

Верховний Суд