Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП забезпечила Конкурсну комісію з добору кандидатів до ВККСУ приміщенням для роботи

31 грудня 2021, 15:37

З метою забезпечення умов роботи Конкурсної комісії з добору кандидатів на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Вища рада правосуддя уклала з ВККСУ договір оренди нерухомого майна, що належить до державної власності. Члени Конкурсної комісії працюватимуть у кабінетах, розміщених у приміщенні ВККСУ. Конкурсна комісія повідомила Вищій раді правосуддя, що перше офіційне засідання відбудеться 21 січня 2022 року.

Нагадаємо, організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Конкурсної комісії здійснює секретаріат Вищої ради правосуддя.

Члени ВРП неодноразово наголошували на потребі невідкладного відновлення роботи ВККСУ, проведення кадрового добору та завершення оцінювання суддів. Адже наразі в Україні кількість суддів, які здійснюють правосуддя, становить лише 65 %  від затвердженої кількості штатних посад. Не вистачає понад дві тисячі суддів.

Як ми повідомляли, 5 серпня 2021 року набрав чинності Закон України № 1629-IX «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України». Наказом в. о. Голови Вищої ради правосуддя від 17 вересня 2021 року призначено перший склад Конкурсної комісії, яка проводитиме добір кандидатів на посаду члена ВККСУ. 19 листопада 2021 року відбулася підготовча робоча зустріч членів Конкурсної комісії.