Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває робота над Стратегією розвитку судової влади України на 2015-2019 роки

11 серпня 2014, 09:35

 На виконання рішення ХІІ позачергового з’їзду суддів України щодо розробки, обговорення та схвалення в майбутньому Стратегії розвитку судової влади України з метою зміцнення незалежності судів та суддів, відновлення довіри до судової влади України Радою суддів України 8 серпня 2014 року створено робочу групу з роботи над вказаною Стратегєю.

До складу робочої групи запропоновано включити представників Конституційного Суду України, Верховного Суду України, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищого господарського суду України, Вищого адміністративного суду України, рад суддів спеціалізованих судів, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Національного антикорупційного комітету, Національної Асоціації адвокатів України, науковців та громадських організацій. Названим органам будуть надіслані відповідні пропозиції про включення до складу робочої групи своїх представників.

Як відомо, група експертів Проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції" напрацювала проект Стратегії розвитку судової системи України. Документ було розроблено на основі Стратегічного плану розвитку судової влади України, який схвалено ХІ з'їздом суддів України у 2013 році. Розроблений проект Стратегії охоплює практичні аспекти виконання Плану. Проект Стратегії розвитку судової системи України був представлений на ХІІ позачерговому з‘їзді суддів України 19 червня 2014 року.