Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України взяв участь у заключній конференції Проекту «Прозорість та ефективність судової системи України»

13 грудня 2011, 17:57

13 грудня 2011 року відбулась заключна конференція Спільної  програми Європейського Союзу та Ради Європи «Прозорість та ефективність судової системи України».  
У роботі конференції взяли участь: керівник СП РЄ - ЄС «Прозорість та ефективність судової системи України» Оскар Аларкон, в.о. голови Управління правової співпраці Ради Європи Тетяна Термачич, керівник Проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя» Девід Вон, народний депутат України Валерій Бондик, радник голови Вищої ради юстиції Юрій Полтавець, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, інші, загалом близько 140 осіб, серед яких міжнародні експерти з правових питань, представники судової влади України різних рівнів і науковці.
Змістом Спільної програми – є надання допомоги у процесі формування незалежної безсторонньої ефективної та професійної судової влади. Спільна програма розпочала діяльність у червні 2008 року та завершує діяльність у грудні 2011 року. Бенефіціар Спільної програми - Вища рада юстиції України. Реципієнтами Спільної програми є – Державна судова адміністрація України, Академія суддів України, Міністерство юстиції України, Верховний суд України, Вищий адміністративний суд України, Вищий господарський суд України, Комітет з питань правосуддя ВРУ, Спілка адвокатів України, Рада суддів України, Національна комісія із зміцнення демократії та утвердження верховенства права, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, ДП «Інформаційні судові системи». Проект має на меті сприяти вдосконаленню діяльності органів судівництва. Зокрема, проект спрямований на перетворення української судової влади в прозору, справедливу, доступну для всіх громадян судову систему, що ефективно та прозоро функціонує для громадян і громадянського суспільства, а також на удосконалення системи підвищення кваліфікації суддівських кадрів.
Із вітальним словом до учасників конференції звернувся Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк. Зокрема, він зазначив, що діяльність Спільної програми стосувалась кількох напрямків – це вивчення системи фінансування судів та її поліпшення, робота з комп’ютерними програмами з документообігу судів, вивчення питання навантаження на суддів та врахування коефіцієнту складності справ, відображення рівномірного навантаження на суддів у автоматизованому розподілі справ, технічна допомога у вигляді прокладення локальних мереж у судах, тощо.
Голова ДСА України подякував співробітникам Спільної програми за ефективну співпрацю та особистий внесок у проведення судово-правової реформи України та вручив почесні відзнаки Державної судової адміністрації України.
Керівник Проекту «Прозорість та ефективність судової системи України»  Оскар Аларкон відзначив, що діяльність Проекту була спрямована на реформування судової системи України, а його результати сьогодні оцінюються позитивно.