Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався тренінг щодо методології навчання викладачів другого етапу програми з питань судового адміністрування

29 липня 2014, 15:27

 29 липня 2014 року в місті Києві розпочалося навчання нових викладачів другого етапу програми з питань судового адміністрування. Метою зазначеного навчального тренінгу є опанування його учасниками методології навчання дорослих, отримання знань та навичок, необхідних для викладання, та створення команди викладачів з судового адміністрування.

Захід проводиться в рамках продовження започаткованої у 2013 році програми з судового адміністрування.

З вітальним словом до присутніх звернувся Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, який висловив сподівання на успішне проведення та ефективний практичний результат від навчального тренінгу. "Ще вчора ви були студентами, а сьогодні вже майже викладачі, дякую, за вашу активну позицію в розумінні потреби розвитку професії судового адміністратора", - наголосив Голова ДСА України. З. Холоднюк також поінформував щодо поточної ситуації з фінансуванням органів судової влади та можливого внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Проректор Національної школи суддів України Наталя Шукліна, привітавши учасників тренінгу, повідомила, що Школою суддів підготовлений дистанційний курс для судового адміністратора, який незабаром буде розпочато.

Керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон подякував Державній судовій адміністрації України та Національній школі суддів України за співпрацю, активну позицію у проведенні навчальних курсів із судового адміністрування та висловив надію на подальше продовження навчальних заходів. "Україна переживає складні часи, проте вже сьогодні важливо думати про майбутнє та робити кроки вперед", - відзначив Девід Вон. Він зауважив, що наступний етап навчання для тренерів-викладачів відбудеться вже восени 2014 року, а другий навчальний курс буде проведено у квітні наступного року. Керівник Проекту побажав учасникам плідної роботи протягом 3 днів.

Довідково:

Як відомо, 10 жовтня 2012 року між Державною судовою адміністрацією України, Національною школою суддів України та Проектом Агентства США із міжнародного розвитку (USAID) "Україна: справедливе правосуддя" підписано тристоронню угоду про запровадження пілотного Проекту "Впровадження навчальної програми з питань судового адміністрування". Із 8 квітня 2013 року в м. Києві впроваджено першу в Україні пілотну Програму з питань судового адміністрування. Метою пілотної Програми з питань судового адміністрування є покращення знань, навичок та здібностей судових адміністраторів у ефективному управлінні судами.

Завдяки реалізації зазначеної навчальної програми сорок керівників апаратів судів, їх заступників та працівників ДСА з усіх регіонів України, відібраних на конкурсній основі, здобули знання та отримали практичні навички із стратегічного бачення й планування розподілу ресурсів, бюджетного планування та фінансування діяльності судів, управління проходженням справ, управління інформаційними технологіями, із управління кадровими ресурсами, підвищення кваліфікації, отримання освіти та проходження навчання, компетенції лідерства та навичок лідера, цілей та обов’язків судів, взаємодії судів та зв’язків з громадськістю.