Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив інтереси дітей, позбавлених батьківського піклування

12 жовтня 2021, 10:03

Закарпатський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність Перечинської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Закарпатської обласної ради щодо ненарахування та невиплати чотирьом випускникам навчального закладу одноразової грошової допомоги та зобов'язав нарахувати і виплатити кожному з них одноразову грошову допомогу у розмірі 13 308 грн.

Суд встановив, що чотирьом випускникам зазначеної школи-інтернату (троє з яких позбавлені батьківського піклування, один – сирота) не виплачувалася одноразова грошова допомога у розмірі шести прожиткових мінімумів, як це передбачено законом, з мотивів продовження ними навчання у професійно-технічних або вищих навчальних закладах.

Суд зазначив, що сам факт випуску з навчального закладу є підставою для виплати одноразової грошової допомоги в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів, встановленої законом.

Суд зауважив, що відповідно до Конституції України утримання та виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, покладається на державу.

З текстом зазначеного рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 260/1811/21.

Закарпатський окружний адміністративний суд