Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі провели евакуацію працівників та відвідувачів судових установ, повідомлення про замінування яких надійшли на лінію “102”

14 вересня 2021, 12:53

Сьогодні вранці, 14 вересня, на лінію “102” надійшли анонімні повідомлення про замінування кількох судових установ Одеси.

Зокрема, невідомі повідомили про ймовірну загрозу вибуху в Київському районному суді м. Одеси, Південно-західному апеляційному господарському суді та П’ятому апеляційному адміністративному суді.

Ще до прибуття правоохоронців співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області, які забезпечують охорону та безпеку цих судових установ, оповістили керівництво судів про надзвичайну ситуацію та організували і провели евакуацію понад 200 працівників і відвідувачів цих судових установ.

Співробітники Служби також забезпечили охорону будівель правосуддя на час обстеження фахівцями вибухотехнічної служби приміщень судів і прилеглої до них території стосовно виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

Повідомлення про замінування не підтвердилися, і після обстеження фахівцями вибухотехнічної служби Київський районний суд, Південно-західний апеляційний господарський та П’ятий апеляційний адміністративний суди відновили свою роботу.

Працівниками Національної поліції вживаються заходи для встановлення осіб, які повідомили про замінування.

Нагадаємо, що сьогодні Господарський суд Одеської області також поінформував про те, що надійшло повідомлення про замінування будівлі суду. 

Служба судової охорони