Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неухильне дотримання положень Конституції має бути нормою повсякденного життя, - Олексій Маловацький

29 червня 2021, 09:53

В Україні відзначають День Конституції! Сьогодні виповнюється 25 років від Дня ухвалення Основного Закону країни!

Виконувач обов`язків Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький взяв участь в урочистостях з нагоди 25-річчя Конституції України.

Святкові заходи розпочались їз церемонії підняття Державного прапора України на площі Конституції перед будинком Верховної Ради України. Після цього відбулось урочисте засідання парламенту за участі представників уряду, Офісу Президента, дипломатичного корпусу, представників церкви, суддів, журналістів та інших поважних гостей.

Президент України Володимир Зеленський, привітав українців зі святом та зазначив: «Наша Конституція є однією з найбільш демократичних, її людиноцентричність (третина статей присвячена саме правам і свободам людини і громадянина) – все це каже про те, що вона водночас зріла й мудра. 25 років – це тільки її новітній період, якому передують багатовікові традиції конституційного процесу України».

Коментуючи урочисту подію, виконувач обов`язків Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький наголосив, що сильна країна - це коли існує взаємодія та діалог всіх трьох гілок влади, повага один до одного, утвердження Верховенства Права для кожного громадянина. А втіленням та гарантією цього є Основний Закон. Неухильне дотримання положень Конституції має бути нормою повсякденного життя!