Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбулося засідання Ради суддів України

14 червня 2021, 12:23

11 червня 2021 року відбулося засідання Ради суддів України, під час якого було розглянуто 14 питань порядку денного. У заході взяли участь 29 членів Ради суддів України. 

Учасники розглянули питання щодо вжиття заходів для забезпечення дотримання гарантій незалежності суддів щодо обмеження висвітлення конфіденційної інформації стосовно суддів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Підставою для розгляду такого питання стало звернення голови Херсонського міського суду Херсонської області, який повідомив, що через велику кількість електронних додатків для отримання інформації з державних реєстрів здійснюється висвітлення інформації з порушенням вимог чинного законодавства.

Рада суддів України вирішила звернутись до Міністерства юстиції України з вимогою вжити заходів для забезпечення дотримання гарантій незалежності суддів, встановивши заборону збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб стосовно суддів та будь-яких інших осіб через мобільний додаток "ДРРП Реєстр нерухомості" та подібних до такого без використання кваліфікованого електронного підпису.

Також Рада суддів України роз’яснила, що в суді, в якому рішенням загальних зборів суддів визначено спеціалізацію суддів, у випадках, коли її застосування неможливе, автоматизований розподіл судових справ повинен здійснюватися між усіма суддями незалежно від їхньої спеціалізації і можуть бути залучені до розгляду будь-якого провадження, яке відповідає предмету відання загального суду. Таке рішення скеровано на врегулювання ситуації з розгляду в апеляційних судах кримінальних справ.

Також, як повідомлялось, члени Ради суддів України схвалити проєкт Методики визначення нормативів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів щодо чисельності суддів.

Детальніше на веб-сайті Ради суддів України.

Рада суддів України