Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Ради суддів України

18 листопада 2011, 17:27

18 листопада 201 року відбулося засідання Ради суддів України. Під час засідання було розглянуто низку питань. Зокрема, щодо захисту соціальних прав суддів в частині забезпечення суддів службовим житлом; захисту соціальних прав суддів в частині розрахунку тривалості відпустки та дотримання гарантій суддівської незалежності; про обрання членів кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури Вінницької, Сумської областей; стан виплати суддівської винагороди в 2011 році та перспективи на 2012 рік; заохочення суддів.
Рада суддів України прийняла рішення звернутись до Кабінету Міністрів України щодо врахування при прийнятті за основу постанови КМУ «Про внесення змін до Переліку категорій працівників, яким може бути надано службові житлові приміщення» суддів Конституційного, вищих судів та судів загальної юрисдикції.
 Рада суддів України доручила Державній судовій адміністрації України вивчити питання щодо тривалості відпусток суддів встановлених відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів».
Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, інформуючи про стан виплати суддівської винагороди в 2011 році та перспектив на 2012 рік відзначив, що у зв‘язку з набранням чинності Законом України «Про судовий збір» ДСА України були підготовлені пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік», що прийняті  Верховною Радою України 4 листопада 2011 року. За словами Голови ДСА України, відповідно до закону судам загальної юрисдикції передбачено збільшення видатків за спеціальним фондом державного бюджету на погашення заборгованості із виплати вихідної допомоги та щомісячного грошового утримання суддям за 2010-2011 роки, а також передбачено виділення додаткових коштів на заробітну плату.
Руслан Кирилюк наголосив, що при формуванні проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» ДСА України повністю враховано норми Закону України «Про судоустрій і статус суддів» в частині суддівської винагороди та допомоги на оздоровлення. Використання надходжень судового збору, відповідно до Закон України «Про судовий збір», дасть можливість збільшити джерела фінансування судів, а саме частково вирішити проблему збільшення рівня оплати праці суддів та працівників апаратів судів, погашення заборгованості з виплати грошового утримання та вихідної допомоги суддям.
Також за результатами обговорення питань заохочення суддів Радою суддів України було прийнято рішення щодо ініціювання питання про нагородження орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня голови Верховного Суду Україні у відставці Віталія Бойка, про присвоєння Почесного звання «Заслужений юрист України» судді у відставці Борщівського районного суду Тернопільської області Оресту Чепесюку та судді у відставці Нововоронцовського районного суду Херсонської області Віктору Павлюченку, а також нагородження до Дня працівника суду низки суддів відзнаками Ради суддів України.
За підсумками розгляду питання співпраці Ради суддів України з робочою групою з питань інновацій Державної судової адміністрації України було визначено відповідальною за таку співпрацю члена Ради суддів України, суддю Вищого господарського суду України Інну Алєєву.
Членами Ради суддів України обговорено пропозиції до графіка засідань Ради суддів України на 2012 рік.