Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Служби судової охорони: Ми створюємо сучасну, потрібну державі Службу, яка може забезпечити захист судової гілки влади

13 квітня 2021, 18:12
Сьогодні, 13 квітня, у Києві відбулася зустріч Голови Служби судової охорони Валерія Бондаря з радником з питань внутрішніх справ і поліцейського співробітництва Посольства Румунії в Україні Думітру Йову.
 
На початку зустрічі Валерій Бондар поінформував співрозмовника про розвиток Служби, досягнення за два роки життєдіяльності.
 
"Станом на сьогодні під охороною Служби судової охорони перебувають 493 установи судової влади в Україні, створено та функціонують територіальні управління Служби, триває нарощення спроможностей наших підрозділів швидкого реагування та особистої безпеки суддів, ми стали рівними партнерами з іншими силовими структурами держави, – повідомив Голова Служби судової охорони Валерій Бондар, - ми створюємо сучасну, потрібну державі Службу, яка може забезпечити захист судової гілки влади".
Він також додав, що створена в Україні Служба судової охорони є унікальною за обсягом завдань і функцій, покладених на неї.
 
"У багатьох країнах світу завдання з охорони й забезпечення безпеки судів покладені на різні силові структури. Тому досвідом діяльності Служби як незалежного державного органу в системі правосуддя України вже зацікавилися деякі провідні європейські країни", - зазначив Валерій Бондар.
 
Більш детально Голова Служби зупинився на системі підготовки професійних кадрів та ознайомив гостя з діяльністю Навчального центру Служби судової охорони, який було створено в короткі строки й відкрито у вересні минулого року у Вінниці.
 
Валерій Бондар зазначив, що саме професійна підготовка кадрів для Служби є одним із пріоритетних напрямів розвитку міжнародного співробітництва з Румунією.
"У Румунії успішно функціонує навчальний центр Жандармерії. Тому ми зацікавлені в обміні досвідом з румунською стороною в питаннях як підготовки кадрів, так і загалом у сфері забезпечення безпеки судової влади", - додав Голова Служби судової охорони.
 
Радник з питань внутрішніх справ і поліцейського співробітництва Посольства Румунії в Україні Думітру Йову підтримав пропозицію Валерія Бондаря щодо започаткування двостороннього міжнародного співробітництва.
 
"За такий короткий термін, два роки, вам вдалося зробити те, на що в деяких країнах витрачають п’ять і більше років. Люди йдуть у вашу Службу, тому що бачать, як міцно вона стоїть на ногах і продовжує розвиватися", - зазначив Думітру Йову.
 
Він також додав, що досвід Служби судової охорони в питаннях організації та забезпечення особистої безпеки суддів є доволі цікавим для Румунії. На його думку, не менш цікавим для обох сторін може стати обмін досвідом щодо організації об’єктової охорони судових установ.
 
"Справді, наша співпраця може стати корисною для обох країн", – підкреслив Думітру Йову.
 
Під час зустрічі сторони також обговорили й інші можливі напрями двостороннього співробітництва та взаємодії, які можуть допомогти Службі судової охорони на етапі її подальшого розвитку.
 
Служба судової охорони