Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урочисто завершилось стажування у Вищій раді правосуддя переможців I Всеукраїнського конкурсу з вирішення судового спору та написання судового рішення

30 березня 2021, 14:35

Вища рада правосуддя реалізувала амбітний проєкт – студенти провідних правничих шкіл держави пройшли стажування у Раді та на власному досвіді пересвідчилися у важливості її діяльності для утвердження верховенства права в Україні.

13 переможців I Всеукраїнського конкурсу з вирішення судового спору та написання судового рішення, в якому взяли участь 800 осіб, мали змогу долучитися до робочого процесу ВРП, отримати унікальний досвід взаємодії з органом судової влади.

Карантинні обмеження не тільки не завадили проходженню студентами стажування, а й зробили це стажування особливим, оскільки деякі проєкти студенти виконували дистанційно.

Також стажисти змогли випробувати та оцінити роботу підсистеми «Електронний суд», яка працює у Вищій раді правосуддя в пілотному режимі,

продемонстрували зацікавленість щодо роботи всіх структурних підрозділів секретаріату ВРП, в яких по черзі проходили стажування, що дало змогу отримати всебічні знання та практичні навички.

Студенти мали можливість простежити шлях дисциплінарної скарги від моменту її подання до прийняття відповідного рішення, разом із наставниками із числа інспекторів Ради готували проєкти рішень у дисциплінарних справах.

Надзвичайно корисними для підготовки майбутніх юристів стали щоденні зустрічі з менторами, під час яких студенти рефлексували та ділилися власними ідеями та думками. Стажисти обговорювали останні юридичні новини, аналізували їх вплив на розвиток судової системи, також ділилися думками щодо власних ініціатив, втілення яких дасть змогу зміцнити авторитет правосуддя та покращить довіру суспільства до суду.

За підсумками стажування студенти запропонували для реалізації власні проєкти, спрямовані на посилення відкритості ВРП, удосконалення роботи секретаріату та членів Ради.

Більшість студентів із власної ініціативи після стажування продовжує співпрацювати з ВРП, що дає можливість сформувати кадровий резерв із числа обдарованої молоді, зацікавленої у розбудові системи правосуддя в Україні.

За результатами стажування кожен зі стажистів отримав сертифікат переможця конкурсу, довідку про проходження стажування у ВРП, позитивну характеристику, безцінний досвід, а також знайшов друзів-однодумців.  

Студентські конкурси із подальшим стажуванням переможців у Вищій раді правосуддя стануть традиційними, наступний планується вже влітку 2021 року.

Переглянути галерею 

Вища рада правосуддя