Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВРП розпочалося стажування студентів – переможців Всеукраїнського конкурсу з вирішення судового спору та написання судового рішення

12 березня 2021, 16:13

Вища рада правосуддя відкрила двері для переможців Всеукраїнського конкурсу з вирішення судового спору та написання судового рішення.

Переможці ініційованого Радою конкурсу 13 студентів із різних куточків України – упродовж місяця проходитимуть стажування у структурних підрозділах апарату ВРП. Важливою є можливість спробувати себе в різних напрямах роботи – саме для цього підтримано ініціативу залучати кожного до роботи в кількох підрозділах почергово.

Найбільшу зацікавленість студенти виявили до напрямів роботи ВРП, які стосуються дисциплінарної відповідальності суддів, забезпечення суддівської незалежності та авторитету правосуддя, а також комунікаційної діяльності Ради.

У перші дні стажування для студентів провели оглядову екскурсію, вони були присутні на засіданнях Вищої ради правосуддя, Дисциплінарних палат ВРП, ознайомились із структурою апарату Ради, а також отримали своїх кураторів та менторів.

Щодня студенти зустрічаються з наставниками, діляться власними враженнями, міркуваннями та ідеями, оперативно вирішуючи поточні питання. Під час зустрічі ментор вислуховує думку кожного, щоб забезпечити максимально комфортні умови для стажування. Стажисти беруть активну участь у виконанні завдань структурних підрозділів та напрацьовують ідеї для студентських проєктів, презентація яких відбудеться наприкінці березня як підсумок проходження стажування.

Автор публікації – Наєв Владислав, студент Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, стажист Вищої ради правосуддя

Переглянути відео

Вища рада правосуддя