Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

МЗС надало відповідь на лист ВРП щодо пропозицій послів країн «Великої сімки»

09 лютого 2021, 14:34

Міністерство закордонних справ України офіційним шляхом не отримувало від послів країн «Великої сімки» (G7) в Україні перелік пріоритетних заходів для реформування судової влади. Про це стало відомо з офіційної відповіді МЗС на лист ВРП.

Згідно з інформацією, що з’явилася у засобах масової інформації, начебто, в соціальній мережі «Твітер» посли країн «Великої сімки» повідомили Уряд України про надання відповідних порад щодо реформування.

26 січня 2021 року ВРП звернулася до Кабінету Міністрів України та Міністерства закордонних справ України із проханням проінформувати, чи надсилали офіційно посли країн «Великої сімки» запропонований перелік пріоритетних заходів з реформування.

Як зазначено у листі ВРП, згідно з міжнародними та національними нормативно-правовими актами здійснення всіх офіційних справ з державою перебування, ввірених представництву держави, а також сприяння взаємодії органів виконавчої влади з органами законодавчої та судової влади в частині здійснення ними зовнішніх зносин, покладено на Міністерство закордонних справ України.

Враховуючи відповідь МЗС України на вказаний лист, повідомляємо, що Вища рада правосуддя як конституційний орган державної влади та суддівського самоврядування не має повноважень коментувати обставини, які належать до кола повноважень МЗС України.

Також інформуємо, що станом на 9 лютого 2021 року відповідь Кабінету Міністрів України на лист ВРП не надійшла.

Вища рада правосуддя