Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Валерій Бондар: Ми маємо з огляду на новий адміністративно-територіальний устрій країни прорахувати всі кроки із взяття судових установ під охорону  

05 лютого 2021, 16:23

Сьогодні, 5 лютого, пройшла нарада міжвідомчої робочої групи з напрацювання механізмів визначення першочерговості та поетапності прийняття у 2021 році приміщень судів під охорону Служби судової охорони.

У засіданні взяли участь Голова Служби судової охорони Валерій Бондар, член Вищої ради правосуддя Павло Гречківський, начальник управління стратегічного планування та аналізу забезпечення діяльності системи правосуддя Вищої ради правосуддя Наталія Сухова, головний спеціаліст з питань контролю за діяльністю Служби судової охорони Державної судової адміністрації України Володимир Бойко та керівники структурних підрозділів центрального органу управління Служби судової охорони. 

Відкриваючи нараду, Голова Служби судової охорони Валерій Бондар ознайомив співрозмовників з основними показниками діяльності Служби у 2020 році та планами розвитку на 2021 рік.

"Ми маємо з огляду на новий адміністративно-територіальний устрій країни прорахувати всі кроки із взяття судових установ під охорону, аби забезпечити не тільки надійну охорону об’єктів судової влади, а й безперервність правосуддя", - наголосив у своєму вступному слові Валерій Бондар.

Учасники робочої групи розглянули бачення змін системи місцевих судів на території України у зв’язку з утворенням та ліквідацією районів, а також обговорили питання пріоритетності прийняття під охорону Службою судової охорони приміщень судів з урахуванням нового адміністративно-територіального устрою та режиму їх охорони.

Член Вищої ради правосуддя Павло Гречківський акцентував на необхідності прийняття продуманих рішень щодо переформатування територіального устрою системи судової влади й зазначив, що пропозиції керівництва Служби судової охорони будуть враховані Вищою радою правосуддя під час розгляду цього питання.

Також учасники засідання торкнулися проблемних питань фінансування судової системи держави та Служби зокрема. На нараді обговорювалося й оснащення судових установ технічними засобами охорони, насамперед системами відеоспостереження, встановлення яких значно підвищує ефективність використання державних коштів на заходи охорони органів системи правосуддя.   

"Активніше користуйтеся можливістю місцевої влади і громад: включайтеся в їхні програми “Безпечне місто”, які дозволяють застосовувати місцеві бюджети для забезпечення безпеки громадян, зокрема, на прилеглих до судових установ територіях", - порадив член Вищої ради правосуддя Павло Гречківський.

Учасники засідання вирішили узагальнити й затвердити напрацьовані під час зустрічі пропозиції та подати їх на розгляд Вищої ради правосуддя.        

Служба судової охорони