Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС залишив без змін запобіжний захід щодо ексгенерального директора ДСП «Об'єднання «Радон»

27 січня 2021, 13:03

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду розглянув клопотання захисника колишнього генерального директора державного спеціалізованого підприємства «Об'єднання «Радон». Адвокат просив змінити запобіжний захід підозрюваному, а саме зменшити розмір застави. Так, ухвалою Вищого антикорупційного суду до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 600 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 261 200 грн, та покладено процесуальні обов'язки. На думку сторони захисту, змінились обставини, які свідчать про можливість зміни запобіжного заходу в частині зменшення розміру застави. Адвокат клопотав застосовувати до підозрюваного заставу у розмірі, передбаченому п. 2 ч. 5 ст. 182 КПК України, тобто від 20 до 80 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Прокурор у судовому засіданні заперечувала проти задоволення клопотання сторони захисту.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши позицію сторін судового засідання, слідчий суддя ВАКС ухвалив відмовити захиснику у задоволенні вищевказаного клопотання. Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, дії ексгенерального директора ДСП «Об'єднання «Радон» органами досудового розслідування кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України. За версією слідства, підозрюваний надав неправомірну вигоду голові Державного агентства України з управління зоною відчуження для того, щоб той погодив йому премії.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд