Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив обов’язки двом підозрюваним у справі щодо полігону «Широкий лан»

25 січня 2021, 16:09

У понеділок, 25 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора та продовжила строк дії процесуальних обов’язків, покладених на колишніх керівників приватної фірми.

Підозрювані зобов’язані: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не залишати Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками.

Строк дії обов’язків – до 25 березня 2021 року.

Нагадаємо, правоохоронні органи повідомили про підозру 3 колишнім посадовцям Збройних сил України та 2 представникам приватного товариства. За версією слідства, у 2017-2018 роках вказані особи організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області. Як стверджує сторона обвинувачення, роботи з облаштування табору були виконані не в повному обсязі, але кошти перерахували на рахунки компанії. У результаті таких дій, за версією слідства, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд