Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув державі понад 400 тис. грн збитків за забруднення повітря

14 січня 2021, 13:44

Господарський суд Харківської області задовольнив позов в.о. керівника Харківської місцевої прокуратури №6 в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Харківській області до заводу, розташованого в селі Липці про стягнення понад 400 тис. грн збитків, завданих в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Державна екологічна інспекція в Харківській області провела позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в діяльності заводу.

"Під час перевірки було виявлено факт наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від 6 стаціонарних джерел, що є порушенням вимог ст.ст. 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря»", - повідомили в прес-службі суду.

Підприємство здійснювало свою діяльність за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. З метою добровільного відшкодування зазначеної шкоди Держекоінспекцією направлені претензії, однак завданих збитків відшкодовано не було.

Суд вирішив позов задовольнити і стягнути з підприємства на користь держави понад 400 тис. грн.

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/178528/