Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив строк домашнього арешту посадовцю «Київзеленбуд»

23 грудня 2020, 13:38

У середу, 23 грудня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив ексзаступнику начальника управління КО «Київзеленбуд» строк домашнього арешту до 20 лютого 2021 року включно. Йому заборонено залишати житло в період часу із 19:00 до 07:00 ранку.

Підозрюваний також зобов’язаний: прибувати за кожною вимогою до суду, слідчого судді, слідчого (детектива) або прокурора; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі.

Нагадаємо, ексзаступника начальника управління КО «Київзеленбуд» підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

За версією слідства, семеро осіб причетні до заволодіння майже 77,9 млн грн КО «Київзеленбуд». У 2016-2017 роках КО «Київзеленбуд» оголосило тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник гендиректора «Київзеленбуду» за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем нібито забезпечили перемогу у тендерах наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд