Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишньому гендиректору та ексзаступниці гендиректора з комерційних питань КО «Київзеленбуд» продовжено строк дії обов’язків

17 грудня 2020, 16:37

Сьогодні, 17 грудня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила колишньому гендиректору та колишній заступниці генерального директора з комерційних питань «Київзеленбуду» строк дії процесуальних обов’язків до 17 лютого 2021 року включно.

Підозрюваний зобов’язаний: прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та з підозрюваними; здати на зберігання до територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну. До підозрюваної також застосовані аналогічні обов’язки та ще не відлучатися із населеного пункту, в якому проживає, без дозволу детектива, прокурора або суду, за виключенням виїзду до міста Києва.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам в причетності до заволодіння майже 77,9 млн грн КО «Київзеленбуд». За даними слідства, у листопаді 2016 року–грудні 2017 року КО «Київзеленбуд» оголосило тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник гендиректора «Київзеленбуду» за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем нібито забезпечили перемогу у тендерах наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд