Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уряд схвалив Концепію розвитку штучного інтелекту

03 грудня 2020, 08:24

Як повідомляє вебсайт видання «Юридическая практика», в Концепції визначено, зокрема, що правосуддя є одним із пріоритетних сфер, в яких реалізується державна політика розвитку галузі штучного інтелекту.

Для досягнення мети Концепції у сфері правосуддя буде забезпечено виконання таких завдань:

  • подальший розвиток вже існуючих технологій - ЄСІТС, Електронний суд, Єдиний реєстр досудових розслідувань тощо;
  • впровадження консультативних програм на основі штучного інтелекту, які відкривають доступ до юридичної консультації широким верствам населення;
  • попередження суспільно небезпечних явищ шляхом аналізу наявних даних за допомогою штучного інтелекту;
  • визначення необхідних заходів ресоціалізації засуджених шляхом проведення аналізу наявних даних за допомогою технології штучного інтелекту;
  • винесення судових рішень у справах незначної складності (за взаємною згодою сторін) на основі результатів аналізу, здійсненого з використанням технологій штучного інтелекту, стану дотримання законодавства та судової практики.

За інформацією, розміщеною на Урядового порталу, реалізація положень Концепції розвитку штучного інтелекту дасть змогу, зокрема, сформувати адекватне та дієве правове поле для застосування технологій штучного інтелекту з огляду на міжнародні стандарти в галузі та передовий іноземний досвід її державного регулювання.

Наступний крок - Мінцифри спільно з іншими стейкхолдерами в тримісячний термін мають розробити і затвердити план заходів реалізації Концепції.

Детально з Концепцією можна ознайомитися за посиланням.