Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідча суддя ВАКС відмовила у зміні запобіжного заходу екскерівнику ДП «Первомайськвугілля»

26 листопада 2020, 11:06

У середу, 25 листопада, слідча суддя Вищого антикорупційного суду відмовила у зміні запобіжного заходу підозрюваному — колишньому виконувачу обов'язків генерального директора державного підприємства «Первомайськвугілля». Сторона захисту просила змінити запобіжний захід у виді тримання під вартою, який близько місяця тому був застосований до підозрюваного (з альтернативою внесення застави у розмірі 630 600 гривень), на нічний домашній арешт. Нагадаємо, що запобіжний захід застосовується для забезпечення виконання підозрюваним своїх процесуальних обов'язків, а також аби запобігти спробам перешкодити кримінальному провадженню будь-яким чином, вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому він підозрюється.

За результатами розгляду клопотання слідча суддя не встановила підстав для зміни цього запобіжного заходу.

Повний текст ухвали буде оголошено 30 листопада 2020 року о 16:45.

Екскерівник ДП «Первомайськвугілля» підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. За версією правоохоронних органів, він причетний до розкрадання 14,33 млн грн.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд