Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ексголові Кіровоградської ОДА продовжили строк дії обов’язків

23 листопада 2020, 11:58

Сьогодні, 23 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на колишнього заступника Кіровоградської обласної державної адміністрації.

До 23 січня 2021 року підозрюваний зобов’язаний: прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за кожною вимогою; не відлучатись із Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими учасниками кримінального провадження, крім своїх захисників, слідчих, детективів, прокурорів, слідчого судді, суду.

Нагадаємо, у червні цього року правоохоронні органи затримали на одержанні неправомірної вигоди двох посадовців Кіровоградської ОДА. Вказані особи за 1,8 млн грн пообіцяли керівнику органу державної влади в області не перешкоджати його службовій діяльності. Суму неправомірної вигоди підозрювані отримували частинами. Так, перша частина неправомірної вигоди склала 100 000 гривень, а вже під час отримання другої частини у сумі 250 000 гривень правопорушників було затримано. Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд