Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відновлено роботу Станично-Луганського районного суду Луганської області

19 листопада 2020, 17:35

19 листопада 2020 року Вища рада правосуддя відрядила двох суддів до Станично-Луганського районного суду Луганської області шляхом тимчасового переведення. Завдяки цьому відновлено здійснення правосуддя у цьому суді.

У липні 2014 року у зв’язку з обстрілом незаконними збройними формуваннями селища міського типу Станиця Луганська Луганської області пошкоджено будівлю Станично-Луганського районного суду. Суд розташований у безпосередній близькості до лінії розмежування.

Реконструкція приміщення суду тривала протягом 2018–2019 років. 1 червня 2020 року відновлення будівлі завершено. Державною судовою адміністрацією України вжито заходів з матеріально-технічного забезпечення та кадрового наповнення апарату суду.

Зважаючи на те, що у Станично-Луганському районному суді Луганської області створені належні умови для його роботи, відрядження двох судів строком на один рік з 3 грудня 2020 року, а саме судді Чугуївського міського суду Харківської області Дьоміної Олени Петрівни та судді Сватівського районного суду Луганської області Попової Олени Михайлівни, дасть можливість відновити доступ громадян до правосуддя у цій місцевості.

Рішення про початок процедури відрядження до вказаного суду Вища рада правосуддя прийняла 15 вересня 2020 року, у зв’язку із чим відповідні оголошення були розміщені на офіційному вебсайті ВРП.

Вища рада правосуддя