Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про особливий режим роботи Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області

27 жовтня 2020, 12:22

Повідомляємо, що з метою запобігання поширенню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 серед співробітників та відвідувачів Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області та забезпечення безпечних умов праці працівникам суду, на підставі рішення зборів суддів та розпорядження Голови Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 27 жовтня 2020 року:

1. З 27 жовтня 2020 року по 30 жовтня 2020 року включно розгляд справ у відкритих судових засіданнях не відбуватиметься, однак з певними виключенням, а саме:

- за умови належного повідомлення учасників судового процесу та відсутності заяв про відкладення розгляду справи, проводитиметься розгляд справ за відсутності учасників судового процесу з дотриманням вимог процесуального законодавства;

- забезпечуватиметься здійснення судочинства за процедурою письмового провадження у передбачених законом випадках;

  1. Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

а) матеріалів (подань) слідчих органів про обшук, обрання та про продовження запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, продовження строків досудового строків досудового розслідування;

б) кримінальних проваджень, у яких обвинуваченим обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою;

в) справ про адміністративні правопорушення, у яких у разі відкладення розгляду справи закінчуються строки, передбачені ст. 38 КУпАП.

  1. Самостійне пересування відвідувачів суду та учасників проваджень по суду не допускається.
  2. Рекомендувати учасникам судових процесів:

– подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами;

– утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (втрата нюху та смаку, слабість, кашель, задуха, утруднення дихання, підвищення температури тіла тощо);

–  брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у порядку, передбаченому ч. 4 ст. 212 ЦПК України, на підставі відповідної заяви. Дана рекомендація особливо стосується випадків, коли інтереси учасників справи представляють адвокати, які мають технічну можливість підключення до системи відеоконференцзв’язку EasyCon.

– знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

– всі документи (заяви, скарги, відзиви, клопотання тощо) надавати суду в письмовому вигляді.

  1. Тимчасово (на час вжитих заходів) обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.
  2. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
  3. Допуск відвідувачів суду до канцелярії суду, що розташований на 1 поверсі, для подачі документів забезпечити з дотриманням встановлених санітарних норм, в тому числі в респіраторі або захисній масці з дотриманням принципів соціального дистанціювання (1,5 м). Дозволити одночасне перебування відвідувачів до зазначеного приміщення з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі приміщення фойє 1-го першого, а саме три особи відповідно до площі фойє суду.
  4. Обмежити допуск до суду осіб з ознаками респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, чхання, риніт, підвищена температура тіла тощо). Громадяни, судді та працівники апарату суду допускаються до приміщення суду лише у вдягнутих засобах індивідуального захисту (масках або респіраторах) та після проведення температурного скринінгу безконтактним термометром.
  5. Це розпорядження набирає чинності з 27 жовтня 2020 року.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області