Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розбійний напад на суддю – трьом мешканцям Білгород-Дністровського району повідомлено про підозру

02 жовтня 2020, 14:17

Пресслужба Одеської обласної прокуратури повідомила, що за процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом мешканцям Білгород-Дністровського району у скоєнні розбійного нападу на суддю (частина третя статті 187 Кримінального кодексу України).

Слідством з’ясовано, що у серпні цього року троє нападників проникли до приватного будинку судді у Білгород-Дністровську, застосували до неї фізичне насильство та викрали золоті прикраси на суму майже 150 тис гривень.

Наразі підозрювані перебувають під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за силової підтримки співробітників УКР ГУНП в Одеській області.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

20 серпня 2020 року ВРП встановила наявність підстав для вжиття заходів, визначених статтею 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», та ухвалила звернутися до Служби судової охорони щодо невідкладного вжиття передбачених законом заходів із забезпечення особистої безпеки суддів та охорони приміщення Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області, звернутися до Офісу Генерального прокурора та Національної поліції України щодо надання інформації про розкриття та розслідування кримінального правопорушення за фактами нападу на суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області.