Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Віктора Матвійчука переобрано Головою Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

11 вересня 2020, 15:19

11 вересня 2020 року у Вищій раді правосуддя відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

У зв’язку із закінченням строку повноважень Голови Комісії Віктора Матвійчука до порядку денного засідання було включено питання про обрання Голови Комісії відповідно до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

За пропозицією членів Комісії 11 вересня 2020 року Віктора Матвійчука переобрано Головою Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

Крім того, під час засідання Комісія затвердила пропозиції комітету з дисциплінарних проваджень та ухвалила висновки Комісії про відсутність у діях Голови Державної судової адміністрації України Холоднюка З.В. складу дисциплінарного проступку за результатами розгляду дисциплінарних проваджень, порушених рішеннями ВРП від 21 травня 2020 року2 червня 2020 року та 16 червня 2020 року за депутатськими зверненнями народних депутатів України Тараса Тарасенка, Петра Павловського, Олександра Мережка, Миколи Кириченка, Юлії Льовочкіної та скаргою Віктора Озеракіна.  

Встановлено, що у зверненні народних депутатів відсутні будь-які посилання на факти вчинення Головою ДСА України Холоднюком З.В. конкретного дисциплінарного проступку. Також не встановлено таких відомостей під час збору інформації про обставини, які стали підставою для порушення дисциплінарного провадження.  

Не підтвердилися й доводи громадянина Озеракіна В.Ф., який зазначав, що під час розгляду його скарг Голова ДСА України самоусунувся від виконання обов’язків, порушив вимоги Закону України «Про звернення громадян» та не контролює роботу працівників ДСА України.

Комісія ухвалила внести ВРП пропозицію закрити вказані дисциплінарні провадження у зв’язку з відсутністю підстав для притягнення Голови ДСА України Холоднюка З.В. до дисциплінарної відповідальності.

У засіданні Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя взяли участь Голова Комісії Матвійчук В.В. та члени Комісії Гречківський П.М., Суховий В.Г., Голубицький С.С., Стародуб О.П., Гребенюк Т.Д., Масенко Д.Є.

 

Вища рада правосуддя