Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС залишив під вартою чиновника, який намагався дати неправомірну вигоду голові Держрезерву

04 вересня 2020, 16:47

У п’ятницю, 4 вересня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив ексначальнику одного із управлінь Державного агентства резерву України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 2 млн 102 тис гривень. Строк дії запобіжного заходу – 30 днів, тобто – до 3 жовтня 2020 року включно.

У разі внесення застави, до підозрюваного застосовується запобіжний захід у вигляді застави.

Після внесення застави на ексчиновника покладаються такі процесуальні обов’язки: прибувати за вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду; не відлучатися із Києва без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування із зазначеними в ухвалі особами; здати на зберігання до відповідного територіального органу/територіального підрозділу Державної міграційної служби свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю (браслет).

Нагадаємо, колишнього начальника одного із управлінь Держрезерву України підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 369 КК України. За версією слідства, ексчиновник схиляв до отримання неправомірної вигоди Голову Держрезерву України за залишення на посаді керівників підприємств зі сфери управління органу державної влади.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Вищий антикорупційний суд