Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 років ув’язнення за вбивство колишнього співмешканця матері: суд Шепетівки ухвалив вирок доньці

01 червня 2020, 10:48

Вісім років позбавлення волі ­– таке покарання призначив Шепетівський міськрайонний суд обвинуваченій в умисному вбивстві (частина перша статті 115 Кримінального кодексу України) 60-річного шепетівчанина.

Як встановив суд, у вересні 2018 року в Шепетівці 26-річна місцева жителька навідалася в гості до колишнього співмешканця своєї матері, котра померла у лютому того ж року. Зустріч відзначили алкоголем і суперечкою з приводу смерті жінки. Коли ж обвинувачена пішла за черговою порцією горілки, то прихопила із собою з вулиці залізну трубу. Поставила її в коридорі квартири, а сама продовжила застілля. Як тільки конфлікт розгорівся з новою силою, молода жінка взяла трубу, вдарила нею чоловіка по голові – й пішла з помешкання.

Його тіло знайшли не одразу: майже через місяць після вбивства, 22 жовтня,  сусідка почула специфічний запах із квартири потерпілого і викликала поліцію.

У суді обвинувачена підтвердила, що принесла із собою залізну трубу, але запевнила, що вбивати колишнього співмешканця матері не хотіла.

Заслухавши свідків і дослідивши докази у справі, суд дійшов висновку, що вина жінки в умисному вбивстві доведена.

«(Обвинувачена) вперше притягується до кримінальної відповідальності, молода за віком, скоїла особливо тяжкий злочин, позитивно характеризується за місцем проживання, на обліку у лікарів нарколога чи психіатра, в органах пробації не перебуває. Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченої суд визнає вчинення злочину особою, що перебуває у стані сп’яніння.   

За наведених обставин, суд знаходить справедливим, необхідним і достатнім для виправлення та попередження нових злочинів призначити обвинуваченій покарання за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України у виді позбавлення волі в межах санкції вказаної норми, з відбуванням такого реально», – ідеться у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.  

За повідомленням прес-служби суду