Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС закрив кримінальне провадження за обвинуваченням екс-голови Держаудитслужби через закінчення строків давності

25 травня 2020, 18:14

Сьогодні, 25 травня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням екс-голови Державної аудиторської служби України через завершення строків давності притягнення її до кримінальної відповідальності. Колишню очільницю Держаудитслужби обвинувачували у декларуванні недостовірної інформації (стаття 366-1 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, дане кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 4 січня 2017 року. До Вищого антикорупційного суду провадження надійшло 11 вересня 2019 року.

За версією слідства, протягом 2015-2016 років колишня голова Держаудитслужби не зазначила в декларації відомості про свого колишнього чоловіка, а від так не задекларувала його доходи, належне йому нерухоме майно, транспортні засоби тощо. За версією сторони обвинувачення, попри розірвання шлюбу суб'єкт декларування та її колишній чоловік фактично продовжували спільно проживати, були пов'язані спільним побутом та мали взаємні права та обов'язки, що носили характер сімейних.
Під час судового засідання обвинувачена подала клопотання про звільнення її від відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України, у зв’язку із закінченням строків давності. Це клопотання судом задоволено.

Крім того, судді скасували накладений ухвалою Солом’янського районного суду міста Києва від 25 січня 2018 року арешт на майно, яке перебуває у власності ексчиновниці. Їй також скасували запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Повний текст ухвали буде проголошено 29 травня 2020 рокуц о 14:00.

 

За повідомленням прес-служби суду