Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд скоротив вдвічі суму штрафу у справі за порушення правил карантину людей

12 травня 2020, 09:52

Постановою Донецького апеляційного суду від 27 квітня 2020 року змінено постанову Дзержинського міського суду Донецької області в частині накладення адміністративного стягнення.

Нагадаємо, що суддею Дзержинського міського суду Донецької області прийнято постанову, з якої вбачається, що працівниками поліції у березні поточного року виявлено при опрацюванні плану завдання порушення правил карантину в розважальному закладі "М", де знаходилось 6 осіб, які грали в більярд.

Дослідив матеріали справи та надані докази в їх сукупності, суд доходить висновку, що підприємець допустив порушення правил щодо карантину людей, а його провина в скоєнні правопорушення, передбаченого статтею 44-3 КУпАП доведена в повному обсязі.

Відтак, власника розважального закладу визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а саме в сумі 34000 гривень.

Апеляційний суд прийшов до переконання, що суд першої інстанції правильно оцінив обставини справи та дав вірну юридичну оцінку.

Проте, постанову суду в частині накладення адміністративного стягнення змінив і наклав на підприємця штраф у розмірі 17000 гривень.

Суд вважав, що таке стягнення буде достатньою мірою гарантувати виправлення особи і попередження вчинення ним нових адміністративних правопорушень, а отже досягне мети адміністративного стягнення.

 

За повідомленням прес-служби суду