Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі про ДТП, яка сталася на автодорозі «Суми-Глухів», призначено дату розгляду апеляційної скарги прокурора

19 березня 2020, 13:48

Розгляд кримінального провадження призначено на 9 квітня 2020 року на 13:00.

Мова йде про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася на автодорозі «Суми-Путивль-Глухів». Керуючи автомобілем «ToyotaLandCruiser», тридцяти дворічний чоловік рухався зі швидкістю близько 100 км/год у напрямку м. Сум. Під час здійснення обгону автомобіля «JeepGrandCherokee», водій виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем «ЗАЗ Lanos», який втратив керування та виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем «JeepGrandCherokee». У результаті ДТП водій автомобіля «ЗАЗ Lanos» і пасажир цього автомобіля загинули на місці події.

Нагадаємо, що у лютому цього року Сумський апеляційний суд вже переглядав обрання підозрюваному запобіжного заходу у даному кримінальному провадженні. Тоді, колегія суддів кримінальної палати суду скасувала ухвалу слідчого судді Білопільського районного суду, якою особі було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, та застосувала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

З метою продовження підозрюваному дії даного запобіжного заходу, слідчий звернувся до Зарічного районного суду м. Суми з відповідним клопотанням. Проте, суд першої інстанції відмовив у його задоволенні та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Наразі сторона обвинувачення оскаржує дану ухвалу слідчого судді. Прокурор просить апеляційний суд скасувати рішення місцевого суду про застосування до особи домашнього арешту та обрати їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

За повідомленням прес-служби суду