Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС узяв під варту учасника злочинної організації, підозрюваного у здійсненні імітації конкурентності торгів, що завдало трьом вугледобувним державним підприємствам збитки на суму понад 51 млн грн

19 березня 2020, 12:33

У середу, 18 березня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду обрала підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 3 153 000 гривень.

Указана особа, за матеріалами слідства, входила до складу злочинної організації, учасники якої заволодівали коштами державних підприємств. Вони організовували та проводили публічні закупівлі за участю обумовлених вугледобувних ДП із наперед визначеним переможцем – підконтрольним організації підприємством - за завищеними цінами. Внаслідок зазначених оборуток державні підприємства зазнали збитків у вигляді втрати активів на загальну суму 51 175 947,59 грн.

Дії підозрюваного кваліфіковано за частиною четвертою статті 28 - частиною п'ятою статті 191, частиною першою статті 255 Кримінального кодексу України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду