Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інспектора кіберполіції взяли під цілодобовий домашній арешт

28 лютого 2020, 15:14

Хмельницький міськрайонний суд постановив взяти під цілодобовий  домашній арешт інспектора відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області Департаменту кіберполіції НП України. Клопотання про застосування такого запобіжного заходу надійшло від слідчого Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, що поширює свою діяльність на Житомирську область.

Інспектора підозрюють у вчинені злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. За даними слідства, діючи умисно та свідомо, лейтенант поліції  упродовж січня-лютого 2020 року в змові з невстановленими досудовим розслідуванням особами створили умови для одержання неправомірної вигоди.

Так, за винагороду в розмірі 5000 тисяч доларів правоохоронець пообіцяв підозрюваній особі підготувати позитивний експертний висновок у кримінальному провадженні за фактом розповсюдження порнографії в Інтернеті. Таким чином вирішити  питання щодо не притягнення   цієї особи до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, санкція частини третьої статті 368 Кримінального кодексу Українипередбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна, тобто даний злочин є тяжким.

Ухвала діє по 21 квітня 2020 року включно та може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п'яти днів з дня її оголошення.

 

За повідомленням прес-служби суду