Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скасування міжнародного іспиту для студентів-медиків – засідання у справі призначено на 19 березня 2020

28 лютого 2020, 11:19

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив підготовче провадження у справі щодо скасування міжнародного іспиту з основ медицини для студентів-медиків, який був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року №334.

Позивачі зазначають, що запроваджений міжнародний іспит з основ медицини базується на програмах іноземних освітніх агентств забезпечення якості вищої освіти, в той час як КМУ досі не затверджено перелік іноземних агентств, сертифікати яких визнаються в Україні. На думку позивачів, в такій ситуації мають місце порушення Закону України «Про вищу освіту» та конституційного права громадян України на вищу освіту.

Суд перейшов до розгляду справи по суті та призначив судове засідання на 19 березня 2020 року.

Нагадаємо, раніше суд об’єднав в одне провадження справу за позовом студентки Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна та народного депутата України VIII  скликання Валерія Писаренка із ще двома справами, які містила однорідні позовні вимоги до одного й того ж самого відповідача. Такі заходи вжиті  судом з на підставі статті 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

 

За повідомленням прес-служби суду