Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привласнив чуже майно, працюючи оператором на АЗС: суд ухвалив вирок молодику  

28 лютого 2020, 10:01

26 лютого 2020 року Біляївський районний суд Одеської області визнав винним громадянина Н. у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна ввіреного особі, яке перебувало в його віданні) і призначив йому покарання у виді штрафу на користь держави у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Довідково: всього в період часу з 31 травня 2019 року по 20 червня 2019 року громадянина Н., будучи матеріально відповідальною особою, приступаючи позмінно до праці на АЗС  ТОВ «Окко-Рітейл», який складав 10 змін на місяць, привласнив майно, яке перебувало у його віданні, шляхом вільного доступу, тим самим причинив матеріальну шкоду ТОВ «Окко-Рітейл» на загальну суму у розмірі 14658 гривен 57 копійок.

Обвинувачений Н. в судовому засіданні свою вину визнав повністю та підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. При цьому пояснив, що він заступаючи на зміну продавав товар ТОВ «Окко-Рітейл» не проводив його через касовий апарат, а грошові кошти присвоював. У скоєному кається.

Представник потерпілого до судового засідання не з’явився, але подав до суду заяву, в якій вказав, що претензій матеріального та морального характеру не має та просить призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік.

При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом’якшують і обтяжують його покарання.

Обвинувачений Н. раніше несудимий, вчинив злочин середньої тяжкості, за місцем проживання характеризується позитивно.

Обставиною, що пом’якшує йому покарання є щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину та відшкодування завданих збитків.

    За повідомленням прес-служби суду