Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Восьмого ААС: «Ефективне здійснення судочинства неможливе без глибинного аналізу помилок та конструктивних висновків»  

28 лютого 2020, 09:47

26 лютого 2020 року голова Восьмого ААС Олег Заверуха з робочим візитом відвідав Рівненський ОАС та взяв участь у зборах суддів цього суду. Порядком денним зборів було підведення підсумків роботи Рівненського ОАС за 2019 рік.

Голова окружного адміністративного суду Людмила Жуковська проінформувала про результати, яких вдалося досягнути упродовж минулого року. Зокрема, доповідь стосувалася аналізу інформаційної відкритості суду у розрізі запитів на публічну інформацію, планування та реалізації заходів щодо ефективної організації роботи суду, узагальнення судової практики, ведення діловодства та прийому громадян, організаційного забезпечення розгляду адміністративних справ та статистичної звітності, планово-фінансової діяльності суду, кадрової роботи та господарської діяльності.

Також голова Рівненського ОАС повідомила, що у суді запозичено практику Восьмого ААС щодо діяльності робочих груп зі складу суддів з метою вивчення питань правозастосування та напрацювання єдиної судової практики. У минулому році у Рівненському ОАС створено робочу групу із узагальнення судової практики, з метою виявлення у судовій практиці складних і неоднозначних питань вирішення відповідних спорів у адміністративному судочинстві, у тому числі неоднакового застосування норм матеріального та процесуального права, аналізу причин скасування судових рішень під час їх апеляційного та касаційного перегляду.

Голова Восьмого ААС Олег Заверуха наголосив на необхідності неухильного дотримання вимог процесуального законодавства, вивчення та застосування судової практики судів вищих інстанцій, а також здійснення аналізу причин скасування судових рішень окружного суду апеляційним та касаційним судами. За словами О. Заверухи, одним із найбільш актуальних питань залишається необхідність дотримання строків судового розгляду справ, особливо щодо окремих категорій справ, що вважаються терміновими.

Голова суду апеляційної інстанції зауважив: «Ефективне здійснення судочинства неможливе без глибинного аналізу помилок та конструктивних висновків». Пошук нових форм та методів співпраці, зовнішньої і внутрішньої комунікації, організації роботи, підвищення рівня знань та кваліфікації суддів та працівників апарату суду є запорукою змін у напрямку ефективного та справедливого судочинства, відкритості та прозорості діяльності, довіри і позитивного сприйняття суду і суддів суспільством.

За повідомленням прес-служби суду