Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд ухвалив вирок водієві вантажівки, що у ДТП травмував пішохода

27 лютого 2020, 15:20

Полонський районний суд визнав винним 60-річного полончанина у порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження (частина перша статті 286 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання – 3400 гривень штрафу, без позбавлення права керувати транспортними засобами.

«Враховуючи виключно позитивні дані характеристик на обвинуваченого з місця роботи та проживання, відсутність у його діях обставин обтяжуючих покарання, наявність несприятливих погодних умов та мокрого стану дорожнього покриття, які слугували однією із причин виникненню ДТП, а також приймаючи до уваги, що дружина Д. (…) потребує постійного медикаментозного лікування, а тому суд приходить до висновку, що обвинуваченому має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів у виді штрафу та без застосування додаткового покарання – позбавлення права керувати транспортними засобами», – зазначає у вироку суддя.

За вироком, автопригода сталася 22 грудня 2018 року в с. Браженці Полонського району: обвинувачений їхав за кермом вантажного автомобіля «DAF» із завантаженим напівпричепом і на заокругленій ділянці дороги, не врахувавши погодних умов, не обрав безпечної швидкості та виїхав причепом на узбіччя, де збив пішохода. У ДТП жінка отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Водій вину визнав, розкаявся, добровільно відшкодував потерпілій майнову шкоду у розмірі 2500 гривень.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду