Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі чоловікові за нанесення тілесних ушкоджень дружині, що спричинили її смерть - ухвалено вирок суду

27 лютого 2020, 14:03

26 лютого 2020 року Чутівським районним судом Полтавської області ухвалено обвинувальний вирок та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі громадянину Д., якого обвинувачено у нанесенні умисних тяжких тілесних ушкоджень своїй дружині,  що спричинили смерть потерпілої (частина друга статті 121 Кримінального кодексу України ).

Також суд задовольнив позови про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Свою вину чоловік визнав частково. Пояснив, що він дійсно пiд час сварки з дружиною наніс їй тілесні ушкодження, але не міг нанести їй ту кількість ударів, яка зазначена у висновку експерта, та не хотів її вбити.

Не дивлячись на часткове визнання своє вини самим обвинуваченим, його вина повністю знайшла своє підтвердження при дослідженні доказів по кримінальному провадженню.

При призначенні обвинуваченому покарання суд врахував суспільну небезпечність та ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу обвинуваченого та обставини, які пом’якшують та обтяжують покарання, а саме: щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.  

До набрання вироком законної сили до гр. Д. застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, взявши його під варту із залу суду.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Головуючий суддя – Антонов А.А.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 531/1528/19.      

За повідомленням прес-служби суду